Jävla väder!


(Bild från när nathis hade honom, här på en tävling)

Hejsan!
Igår så hårdtränades Ajax, för vi var ju på ATG i onsdags, och
hans bihålor är helt fria från äckel.. Så han hostar inte längre.
Sen väntar vi på hans lever/blod värden, sen ska vi in igen och dra
ut dumma vargtanden, sen rida han på hackamore ett tag.

Blev mycket intervaller igår när jag red, skrittade i ca 20 minuter,
och det blev t.o.m jag trött av, fick mjölksyra i armar och ben :(
måste träna hårdare.

Idag får han tyvärr stå för jag ska mocka 3 boxar, om jag orkar
så gör jag lite skrittarbete i ridhuset barbacka.
Hittade ett hackamore på hästnet.se för 40 kr? är inte det lite billigt..
Jätte konstigt, sen blir väl kostnaden för att skicka den 30 kr.

Om jag nu inte blir lurad, så har jag gjort ett bra köp :)

Jävla äckelblåst

Blir inget ATG idag för Ajax. Pga denna jävla blåsten, så det blev
en ny tid nästa vecka på onsdag. Hatar detta, när man väl gått och väntat
så blir det inget, har lust och dö eller något.. Vill bara veta om Ajax är friskförklarad!

Vilodag både för Ajax & mig




Eftersom det är söndag och värsta tråkiga vädret så får Ajax vila idag, och jag stannar hemma hela dagen för att plugga det som jag missat.

Skulle hellre varit i stallet hela dagen+kvällen istället för att sitta här med massa uppgifter och böcker.. Blir nog att Ajax får vila imorgon med (måndag) sen skritt arbete på tisdag, eftersom han ska till ATG på måndag så kan han lika gärna få sig några slappdagar nu :)

Skriver på onsdag igen hur det gick på ATG



Dressyrpass




Idag blev Ajax lite smått irriterad, för Elaine (som är dressyrfantast) hittade Ajax's småfel, och då blev han riktigt förbannad för hon gjorde något åt det. Men sen släppte han riktigt fint mot slutet, gjorde öppna sluta,
skänkelvikningar, och flyttade rumpan fram & tillbaka. Eftersom jag inte har en dressyrsadel så blir det genast mycket svårare att både komma åt honom och rida just dressyr. Vi kom även fram till det att han behövs arbetas i en överdrivet låg form. Och att han kan få hänga sig lite i bettet, annars så får han den där
konstiga nackformen efter ett tag. Sen så märkte hon att han stannade så fort hon tog lite i tyglarna, så nu betyder det att jag måste rida med mer ben :(

Så ska försöka få Elaine att rida Ajax iallafall 1 gång i veckan. Och ja han kanske även startar en liten dressyrtävling med. Dum som jag är så tog jag inte med kameran idag, när det såg så himla stiligt ut. Men lägger upp en äldre bild från i somras :)


Idag red Kristin Westerlund Ajax

Allt gick superbra, pelhamet satt (dock) kvar idag igen. Och det blir lite fel effekt i hans arbete då, en aning hävdar? För övrigt skötte han sig jätte bra :) Och kristin är nöjd, och älskar honom. Så på onsdag får vi svar från ATG ifall Ajax är friskförklarad så han kan börja tävlas av Kristin.

Kunde inte motså att ta ett skutt på 30 cm, och ajax tyckte det var så himla roligt. Saknar hoppningen i sig.. Men på onsdag som sagt då får vi reda på svar. Hoppas dock inte hans blod och lever värden är höga :( vill bara att han ska bli frisk.





Film från idag



Idag filmade Sofia mig när jag red. Istället för att rida på vanligt 3-delat bett, så satt pelhamet kvar sen jag red ut (då han är väldigt stark). Och ja han skummar onormalt mycket med pelhamet, så det är ju ett tecken på att han trivs med det.

Han blev mjukare mot slutet, och lyssnade lite bättre. Försöker få honom numera att lyssna på skänkeln. Då jag inte längre rider med sporrar, tycker det är onödigt och ryttaren får i sig bättre styrka i benen.

Blir alltså med andra ord : LAT!

Ett vanligt ridpass, eftersom jag precis satt igång honom.

- Negativt med dagens ridpass : Mina tår pekar fortfarande rätt ut, och dåligt med att trampa ner hälarna. Sen behöver brösten komma ut mer, och axlarna ska bak. min lodräta sits har försvunnit totalt. Svårt att inleda ridvägar, där med noll fantasi?

+ positivt med dagens ridpass : mina handleder är som gummiband, fastnar inte i tygeln lika mycket som innan. Och blir inte stum.

Träningspass för Ajax



Tyckte det kunde vara lite kul med bloggandet, om vi nu snackar ordet "häst". Jag hade värsta bra idén att blogga dagligen om hur jag tränar Ajax, hur det gått osv. Sen kommer även det uppdateras med filmer, helst 1 gång i veckan.

Ska bara anställa en kamera-man, vilket jag tror kommer bli Sofia, Emma, Nadia eller Kristin.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0